Ana içeriğe atla

Değerli Öğrencilerimiz,

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak amacımız; gastronomi alanında teorik ve pratik eğitimler vererek yetkin mutfak şefleri ve yiyecek-içecek işletmecileri yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda; sizlere verilen teorik bilgilerin yanı sıra üniversitemizin uygulama mutfağında yapacağınız çalışmalarla yaratıcılık becerileriniz geliştirilecektir.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki dersler, geleceğin mutfak şefi ve yöneticisi adayı olan sizler için faydalı olacak bir akademik program çerçevesinde uzman akademisyenlerimiz tarafından yürütülmektedir. "Tarladan sofraya" kavramıyla anlatılan gastronomi alanıyla ilgili üretim ve yönetim kademelerinin her aşamasını detaylı bir şekilde yansıtan alacağınız eğitim sayesinde lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra çeşitli restoran ve mutfaklarda, toplu yemek işletmelerinde, konaklama işletmelerinin yiyecek-içecek bölümlerinde, havayollarının yiyecek-içecek servis birimlerinde ve benzeri yerlerde çalışabileceksiniz. Birçok hizmet işletmesinde çalışabileceksiniz. İlgi duymanız halinde lisansüstü eğitiminize de devam edebileceksiniz.

Değerli öğrencilerimiz; "Bilgiyi Beceriyle Bütünleştiren Üniversite" ilkesini benimseyen üniversitemizde alacağınız teorik ve pratik eğitimin yanı sıra sektörün önde gelen işletmeleriyle kurduğumuz işbirliklerinin desteğiyle, bilgi ve becerilerle donatılmış bireyler olarak ülkemize ve insanımıza faydalı olmanızı umuyor, başarılı bir akademik yaşam diliyorum.

İçinde bulunduğumuz döneme özgü olarak,

Tüm dünyayı etkileyen pandemi süreci nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Özellikle bu dönemde mesleğinizle ilgili belirsizlikler sizi endişelendirebilir. Ancak bu günlerin hatıra olarak kalacağı, tüm öğrencilerimizin üniversitemize döneceği, turizm sektörünün eski canlılığına kavuşacağı günler çok yakındır. O gün gelene kadar sabırlı, anlayışlı ve umutlu olmanızı bekliyoruz. Siz öğrencilerimizin bu süreci en iyi şekilde atlatabilmeniz için yanınızda olarak sorunlara çözüm arayacağımızı ve her türlü desteği sağlayacağımızı bilmenizi isteriz.

Bu süreci boş bırakmadık ve okula döndüğünüzde daha iyi bir eğitim alabilmeniz için değerlendirdik. Mutfağımızda yaptığımız iyileştirmeler ve ders içeriklerinde yaptığımız zenginleştirmelerle sizlere daha iyi bir eğitim sunmayı hedefliyoruz. Bu süreci kendiniz ve toplum için en faydalı şekilde değerlendireceğinizi umuyoruz.

Prof. Dr. Serkan ŞENGÜL

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı