SUBÜ ve SAÜ üst yöneticileri aileleriyle birlikte SUBÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından ‘Yöresel Mutfaklar’ dersi kapsamında düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ‘Yöresel Mutfaklar’ dersinde öğrendikleri bilgileri SUBÜ üst yöneticileri ve aileleri ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) üst yöneticileri ve ailelerinin katılımıyla hazırladıkları iftar yemeğiyle pekiştirdiler. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik lezzetlerden oluşan menü misafirler tarafından tadılarak puanlandı. Uygulama becerisinin önemine vurgu yapılarak iftar yemeğini hazırlayan öğrenciler ve akademisyenler tebrik edildi. Programa SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Naci Çağlar, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Temel Gürdal ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen ve SAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yaşar Kahraman ile iki üniversitenin genel sekreter yardımcıları ve aileler katıldı.
Güzel bir ortam yakaladık
İki üniversite yöneticilerini bir araya getiren sıcak bir iftar programı gerçekleştirildiğini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu buluşmaya vesile olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimize ve emek gösteren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Daha önce de farklı bölgelerden lezzetleri öğrencilerimiz bizlere sunmuştu. Bu akşam da ellerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birbirinden lezzetli yiyeceklerini tattık. Sakarya Üniversitesi yöneticileri de aileleriyle birlikte davetimize icabet ettiler. Ramazan vesilesiyle birlikte olmanın ve hasbihal edebilmenin mutluluğunu yaşadık. Çalışmalarımızı konuşma, şehrimize ve ülkemize katkı sağlama adına düşüncelerimizi ortaya koyduğumuz bir ortam yakaladık” diye konuştu.
İyi yerlerde çalışacaklar
Samimi bir ortamda farklı ve güzel bir Ramazan akşamı yaşandığını belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Öğrencilerimiz gerçekten özenle hazırlanmışlar. Her aşamasıyla ve her bir lezzetiyle damaklarımıza ve gözlerimize hitap eden bir şölen sundular. Ellerine sağlık. Uygulama noktasında henüz eğitim aşamasında bu noktaya gelmiş öğrencilerin yetiştirilmesini sağlayan hocalarımızı da tebrik ediyorum. Üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra çok güzel yerlerde çalışacaklarına inanıyorum. Bizleri bir araya getiren ve güzel bir ortam oluşturan SUBÜ’ye daveti için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.